Članak

Bajević o razgovoru s Vranješom: Sve zavisi od njega samog

Rekao je da je već obavio razgovor s Ognjenom Vranješom te da će to još jednom uraditi.

SARAJEVO, (Patria) - Dušan Bajević, novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine danas je zvanično predstavljen javnosti nakon preuzimanja pozicije.

''Istina je da u tom periodu kada je predsjednik predložio da budem taj koji će nastaviti i doći na Robijevo mjesto, nisam u tom momentu mnogo razmišljao, ali su dani sve bili kraći i kraći i morala se odluka donijeti. Vrijeme koje sam proveo u Fudbalskom savezu me obavezalo. Vrhunac je kad ste na čelu reprezentacije. To je jedno veliko zadovoljstvo, da pokušamo reprezentaciju da dovedemo na Evropsko prvenstvo'', ispričao je Bajević na početku obraćanja.

Rekao je da je već obavio razgovor s Ognjenom Vranješom te da će to još jednom uraditi.

''Vranješ je dio reprezentacije već dugo. Dao je mnogo reprezentaciji, sigurno je da njemu niko ne osporava zalaganje i dobre igre, ali sigurno da mora voditi računa o ponašanju van terena. Mislim da je najviše zavisi opet od njega samoga. Ja jesam razgovarao s njim, razgovaraću još jednom, da budem siguran. Ali najviše od njega zavisi'', rekao je on.

Bajević je kazao da će se stvoriti ambijent da se plasiraju na EP.

Govorio je i o igračima koji nisu standardni u svojim klubovima. 

"Ne možemo pomoći igračima koji ne igraju u svojim klubovima. Najvažnije nam je iskustvo u ovim utakmicama. Ne trebamo gledati ljepotu, nego trebamo gledati kako ćemo doći do našeg cilja", kazao je Bajević.  

U stručnom štabu bh. tima bit će Rusmir Cviko, Slaven Musa, Adnan Čustović, Rusmir Cviko i Eldin Jelešković. U timu će biti i Emir Spahić, doskorašnji kapiten Zmajeva, koji će imati ulogu savjetnika. 

#Sport