Članak

SDA i DF željeli Šarovića: Nikšić predsjedavajući Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA-e

Podsjećamo, na poziciju predsjedavajućeg, u skladu sa Zakonom o OSA-i BiH, može biti izabran isključivo parlamentarac iz opozicione stranke.

SARAJEVO, (Patria) - Članovi Zajedničke komisije Parlamentarne skupštine BiH za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH danas su izabrali predsjedavajućeg ovog parlamentarnog tijela i u narednom periodu tu funkciju će obavljati Nermin Nikšić.

Podsjećamo, na poziciju predsjedavajućeg, u skladu sa Zakonom o OSA-i BiH, može biti izabran isključivo parlamentarac iz opozicione stranke. U Zajedničkoj komisiji za nadzor nad radom OSA-e BiH samo su dva člana iz opozicije i to Mirko Šarović (SDS) i Nermin Nikšić (SDP). SDA i DF bili su za Šarovića, ali ostali članovi su izglasali Nikšića.

Članovi ove komisije su Zlatan Begić (DF), Munib Jusufović (SBB), Predrag Kožul (HDZ), Sredoje Nović (SNSD), Marina Pendeš (HDZ), Asim Sarajlić (SDA), Safet Softić (SDA), Bariša Čolak (HDZ), Mirko Šarović (SDS), Nenad Stevandić (Ujedinjena Srpska) i Nikola Špirić (SNSD). 

Predsjednik SDP-a i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nermin Nikšić ranije je izrazio želju da bude imenovan za predsjedavajućeg ove komisije.

#BiH