Članak

Radončić: Imenovanje Ćuluma i Mehmedagića ide 'u paketu'

Radončić je nakon današnje sjednice najavio i jačanje Granične policije BiH kako bi se mogla nositi sa migrantima koji dolaze u BiH.

SARAJEVO, (Patria) - Na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH nije razmatrano imenovanje Darka Ćuluma za direktora Državne agencije za istrage i zaštitu i ta tačka je odgođena na zahtjev sva tri ministra iz reda Bošnjaka (Fahrudin Radončić, Bisera Turković, Sifet Podžić). Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić potvrdio je da će imenovanje direktora SIPA-e i Obavještajno-sigurnosne agencije ići "u paketu". Također je kazao da će Osman Mehmedagić ostati na čelu OSA-e koja je respektabilan partner i ima ugled u međunarodnim krugovima.  

Iz SNSD-a je su iznijeli neslaganje sa ovakvim prijedlogom navodeći da je konkursna procedura za izbor direktora SIPA-e završen, a da se o direktoru OSA-e još nije postigao dogovor u Vijeću ministara BiH. 

Radončić je nakon današnje sjednice najavio i jačanje Granične policije BiH kako bi se mogla nositi sa migrantima koji dolaze u BiH. Istakao je da za tri godine nije promijenjen niti jedan zakon, podzakonski akt ili pravilnik te da u BiH ulaze ljudi kojima se ne zna ni identitet što predstavlja veliki sigurnosni problem. 

#BiH