Članak

Dom naroda FBiH okončao sjednicu prekinutu zbog Čovićevog prijema

Kao posljednja tačka sjednice bio je zaključak Anera Žuljevića da Predsjedništvo dostavi Domu naroda dokument Program reforimi. 

SARAJEVO, (Patria) - Dom naroda Parlamneta Fedracije Bosne i Hercegovine, okončao je danas četvrtu redovnu sjednicu, koja je u decembru prekinuta zbog prijema Dragana Čovića i odluke delegata iz Kluba Hrvata da im je prijem bitniji od Parlamenta. 

U preostalom dijelu sjednice, delegati su se izjašnjavali o zaduženjima Bosne i Hercegovine za projekte “Energetska efikasnost - dodatno finansiranje”, “Javni prijevoz Sarajevo” i “Živinice regionalna deponija za kruti otpad”. 

Delegati su podržali zaduženje po Ugovoru BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj za projekat “Energetska efikasnost - dodatno finansiranje”, kao i zaduženja po Ugovoru BiH sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj za projekte “Javni prijevoz Sarajvo” i “Živinice regionalna deponija za kruti otpad”. 

Kao posljednja tačka sjednice bio je zaključak Anera Žuljevića da Predsjedništvo dostavi Domu naroda dokument Program reforimi. 

Međutim, Žuljević je odustao od takvog zaključka, s obzirom, kako je rekao, da je dokument već javno objavljen. 

Sjednica je time i zaključena, a predsjedavajući Doma naroda Tomislav Martinović novu je najavio za 13. februara.

#BiH #ParlamentFBiH #DomNarodaFBiH