Članak

Općina sufinansira kupovinu specijalnog vozila VW caddy za RVI paraplegičare

Udruženje RVI paraplegičara Kantona Sarajevo broji 60 članova.

SARAJEVO, (Patria) - Općina Ilidža sufinansirat će kupovinu specijalnog vozila VW caddy za potrebe Udruženja ratnih vojnih invalida paraplegičara u Kantonu Sarajevo, dogovorili su na sastanku 22. januara 2020. godine načelnik prof.dr. Senaid Memić i predsjednik ovog udruženja Elvis Sudar. Udruženje RVI paraplegičara Kantona Sarajevo broji 60 članova.

“Kupovina ovog vozila mnogo će pomoći u našim svakodnevnim aktivnostima. Mi smo ratni vojni invalidi najtežeg oblika i vozilo će nam biti od koristi za nesmetan prijevoz našim članovima u svrhu odlaska na bolničke preglede, prijevoz članova stan-klub RVI paraplegičara KS - stan i ujedno bržu i bolju resocijalizaciju i njihovu integraciju u društvenu sredinu. Hvala načelniku na razumijevanju”, rekao je Elvis Sudar, predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida paraplegičara KS.

Načelnik prof.dr. Senaid Memić naglasio je da prilikom raspodjele budžetskih sredstava posebno se mora voditi računa o ovoj kategoriji.

“O svima njima moramo voditi računa. Naravno, znamo i da koliko god da im damo da to nije dovoljno u odnosu na njihove žrtve”, naglasio je načelnik Memić.

#BiH