Članak

Podžić-Scanlan: Povećati vojni budžet

Dostavljanjem dokumenta Programa reformi Sjevernoatlantskom savezu (NATO), otvara se put za početak provedbe Pregleda odbrane.

SARAJEVO, (Patria) - Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić u posjetu je primio prvog zamjenika visokog predstavnika i supervizora za Brčko veleposlanika Michaela Scanlana sa
saradnicima.

U razgovoru kojem je prisustvovao i sekretar Ministarstva odbrane BiH Muhamed Smajić, ministar Podžić je govorio o svojim priroritetima u daljem radu Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, posebno se osvrčući na potrebe povećanja vojnog budžeta BiH, ali i racionalizacije troškova MO i OS BiH.

Ambasador Scanan je istaknuo značaj priuštivosti učinkovitog odbrambenog sustava BiH te u tom smjeru ponudio potporu Ureda visokog predstavnika.

„Dostavljanjem dokumenta Programa reformi Sjevernoatlantskom savezu (NATO), otvara se put za početak provedbe Pregleda odbrane, koji daje smjernice kako trebaju izgledati Oružane snage BiH u sljedećih deset godina. To podrazumijeva i potrebu povećanja vojnog budžeta, kako bi se proveo i prateći Plan modernizacije OS BiH,“ naglasio je ministar Podžić.

#BiH