Članak

ANONIMNO IZ CENTRALNOG Zatvorski policajci pijani se ljuljaju, zatvorenicima prijeti šuga

I danas je došlo pismo, ovaj put malo specifično, jer ga šalje zatvorenik Centrlalnog zatvora u Sarajevu. 

SARAJEVO, (Patria) - Nakon što smo građanima, graničnim policajcima i drugima koji ne žele i ne mogu trpiti nepravdu i kriminal, omogućili da se njihov glas čuje putem naše stranice, pisma s raznih adresa dolaze u redakciju Novinske agencije Patria. 

I danas je došlo pismo, ovaj put malo specifično, jer ga šalje zatvorenik Centralnog zatvora u Sarajevu. 

"Poštovana redakcijo, obraćam vam se i nalazim se u Centralnom zatvoru imam reći da je 31. 12. 2019. godine zatvorska policija koja je radila noćnu smjenu cijela bila pijana. Policajci su cijelu noć pili i maltretirali zatvorenike, tako da se čula velika buka i galama, također je bila pojačana muzika od strane policije tako da mi nismo cijelu noć zaspali. Ovo šta se dešava i dešavalo u Centralnom zatvoru nije humano i za nepovjerovati je. Znači svi su bili vidno pijani i isti su se ljuljali, nisu mogi stajati na nogama", kaže se u pismu anonimnog zatvorenika.

Zatvorenik dalje nastavlja: "Svašta sam vidio i doživio, ali ovo da mi je pričao bilo ko, ne bi mogao vjerovati da policija koja treba da uvodi red u zatvoru, ista ga u potpunosti narušava cijelu noć. A najgore da se niko nije udostojio da nam čestita Novu godinu od bilo koga iz Uprave ili da nam se obrati nakon te noći, da se izvinu za nedolično ponašanje i maltretiranje, pa nismo u logoru".

"Vjerujte da je ovo strašnije od bilo kakvog logora šta se tu noć dešavalo, samo smo čekali kad će se vrata otvoriti i da nas krenu tući sve redom, bez ijednog razloga. Zato vas molimo da vi ovo objavite, kako bi bar neko se bar neko zacrvenio, ako nemaju obraza da nam se izvinu. Samo vi možete ovo pokrenuti da se pronađu i kazne počinioci za ovakvo ponašanje i omalovažavanje uniforme i zatvorenih ljudi. Još bi vam dodao da svaki dan očekujemo kad će se neko novi ošugati, jer vjerujte uveliko puno ljudi je ošugano u Centralnom zatvoru i higijenski uslovi su katastrofalni", kaže se u pismu. 

#BiH #CentralniZatvorSarajevo #AnonimnoPismo #Zatvorenik