Članak

Izabrali gledaoci Face TV: Nedžad Latić CD ličnost godine

Nedžad Latić nikada nije odbio gostovati u Face to Face.

SARAJEVO, (Patria) - Nakon nekoliko gostovanja u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića gledaoci ove televizije izabrali su Nedžada Latića, urednika portala The Bosnia Times, za ličnost godine.

“Nedžad Latić nikada nije odbio gostovati u Face to Face-u i učestvovati u tv-duelima sa bilo kim i stoga je zaslužio da večeras ovdje sjedi, na ovoj stolici“, rekao je Hadžifejzović u uvodu u intervju sa jednim od najeksponiranijih bošnjačkih intelektualaca posljednjih godina", piše u tekstu The Bosnia Timesa..

Nakon čuvenog i vjerovatno najgledanijeg tv-duela sa Dževadom Galijaševićem, to je bila prilika da dvojica rijetkih sarajevskih novinara iz legendarne ratne plejade razgovaraju na ležeran način tretirajući goruće i uvijek opasne političke teme. Nakon odlaska u novinarsku pečalnu urednika nekad uglednog političkog magazina Dani, Senada Pećanina, te zbog bolesti i relativnog provlačenja iz aktivnog novinarstva urednika Slobodne Bosne, Senada Avdića, intervju Hadžifejzovića sa Nedžadom Latićem mnogi su doživjeli kao pravu "medijsku poslasticu“ i oslobađanje od dosadnih klišea intelektualiziranja i mudrovanja o našoj dramatično surovoj stvarnosti.

#BiH #NedžadLatić #TheBosniaTimes #CDLičnostGodine #FaceTV