Članak

Šuman o EP: Nemam ništa zamjeriti igračima

On je kazao da za svoje igrače nema nikakve zamjerke.

SARAJEVO, (Patria) - Rukometaši BiH sa selektorom Bilalom Šumanom stigli su danas na Sarajevski aerodrom nakon što su okončali učešće na prvom Evropskom prvenstvu. Iako su upisali tri poraza (Norveška, Portugal, Francuska) bh. igrači imaju biti na šta ponosni. 

"Osjetili smo kako izgleda Evropsko prvenstvo. Odigrali smo tri utakmice, izgubili smo u sve tri, međutim cilj nam je bio napraviti jedan kontinuitet igranja na ovakvim takmičenjima. Još uvijek stojim iza toga da ova naša reprezentacija ima taj kvalitet i potencijal da mogu biti učesnici svih velikih takmičenja. U Trondheimu je bilo mnogo dobrih stvari, pa tako i onih koje moramo popraviti. Mogu da budem zadovoljan našom odbranom, pogotovo u situaciji 6 protiv 6, svaka selekcija se namučila s nama. To je bio jedan od boljih segmenata naše igre, a i golmani su također bili na nivou. Pozicioni napad je stvar na kojoj moramo raditi u narednom periodu, kao i na tim tehničkim greškama koje su nam se učestalo dešavale. Kažnjavali su nas i Norvežani i Francuzi", rekao je Bilal Šuman. 

On je kazao da za svoje igrače nema nikakve zamjerke.

"Pokazali su veliku želju, borbenost i volja nisu izostali, možda su i u toj nekoj ogromnoj želji i izgorili. Nadam se da će u budućnosti biti još ovakvih takmičenja za BiH."

Od reprezentacije će se oprostiti Muhamed Toromanović. Šuman je najavio i dolazak nekih mlađih igrača. 

"Cilj i vizija naše reprezentacije je da moramo napraviti kontinuitet igranja na ovakvim takmičenjima, kako bismo kasnije mogli vidjeti koliko smo daleko od toga da jednom odemo i do drugog kruga."

#Sport