Članak

BiH protiv Francuske završava nastup na EP

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine utakmicom protiv Francuske danas završava nastup na Evropskom prvenstvu

(Patria) - Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine utakmicom protiv Francuske danas završava nastup na Evropskom prvenstvu u rukometu (EURO EHF 2020).

Izabranici Bilala Šumana u svom debiju na evropskim prvenstvima upisali su dva poraza u prve dvije utakmice. “Zmajevi” su u prvom meču grupe “D” u Trondheimu poraženi od domaće Norveške sa 26:32, dok je u drugom susretu od njih bila bolja selekcija Portugala (24:27).

Rukometaši BiH će prvi, historijski nastup na EURO-u zaključiti danas kada će odmjeriti snage sa višestrukim svjetskim i evropskim prvakom, reprezentacijom Francuske. Ovaj susret je bez rezultatskog značaja pošto su obje ekipe uoči trećeg kola već izgubile šanse za plasman u narednu rundu takmičenja.

“Trikolori” ovo Evropsko prvenstvo neće pamtiti po dobrom jer prvi put u historiji nisu prošli grupnu fazu evropskih prvenstava.

S druge strane, naši rukometaši, i pored dva poraza, nisu razočarali u svom prvom nastupu na završnim turnirima evropskih prvenstava. To se posebno odnosi na meč drugog kola protiv Portugala kada je Šumanovim “Zmajevima” malo nedostajalo da dođu do velike pobjede.

Utakmicu grupe “D” Bosna i Hercegovina – Francuska pratite u direktnom prijenosu od 18:05 sati na BHT1, BH Radiju 1 i na web portalu bhrt.ba.

U drugom meču grupe “D” sastaju se selekcije Portugala i Norveške, koje su već ranije osigurale prolaz u narednu fazu takmičenja (BHT1, 20:20)

#Sport