Članak

Kristić dala izjavu u Tužilaštvu KS, nova većina neće biti na sjednici?

Tužilaštvo KS već su posjetili Elmedin Konaković i Danijela Kristić. 

SARAJEVO, (Patria) - U Službenom listu Kantona Sarajevo objavljena je odluka o izboru nove predsjedavajuće Skupštine KS Danijele Kristić, a odluka je donesena 27. decembra 2019. godine. Samo dan poslije za predsjedavajućeg Skupštine KS izabran je Mirza Čelik iz SDA. Stara većina koju čine NiP, Naša stranka, SDP BiH, NBL, Damir Nikšić, Damir Marjanović ne priznaje Čelika za predsjedavajućeg, iako je odluku o tome Kristić stavila na dnevni red sjednice Skupštine KS 16. januara. Čelika je u rukovodstvo Skupštine KS izabrao Klub Bošnjaka umjesto Elmedina Konakovića.

O svim dešavanjima u Skupštini KS i nestanku pečata kojim nije opečaćena odluka o izboru Čelika za predsjedavajućeg Tužilaštvo KS formiralo je predmet, a Tužilaštvo KS već su posjetili Elmedin Konaković i Danijela Kristić. 

Prema informacijama koje se mogu čuti od zastupnika, još se ne zna da li će nova većina prisustvovati sjednici 16. januara. Na dnevnom redu je i utvrđivanje termina sjednice na kojoj će biti izglasano nepovjerenje Vladi KS po zahtjevu 18 zastupnika nove većine SDA, SBB i DF-a. Ukoliko zastupnici iz ovih stranaka ne dođu na sjednicu ona neće moći biti održana zbog nedostatka kvoruma kao što je bio slučaj 8. januara. 

#BiH