Članak

Žestok otpor Portugalu: Poraz s tri gola razlike

Ipak, primamo dva brza gola (10:12), ali Panić smanjuje i poluvrijeme je zaključeno skorom 11:12.

(Patria) - Sjajnu utakmicu su odigrali Zmajevi danas protiv Portugala u sklopu drugog kola grupe D na Evropskom prvenstvu.

U uvodnim minutama Zmajevi su uspjevali držati egal, na svaki postignuti gol Portugalaca odgovarali su istom mjerom. Međutim, nakon rezultata 4:4 izabranici Paula Pereire prave seriju 3-0 za 4:7 i zatim održavaju tu razliku (5:8, 6:9).

No, potom je selekcija BiH zbila redove u defanzivnom segmentu, što je urodilo plodom. Uzvraćamo serijom 3-0 te pogotkom golmana Grahovca preko cijelog terena četiri minute prije odlaska na odmor na semaforu je egal – 10:10.

Ipak, primamo dva brza gola (10:12), ali Panić smanjuje i poluvrijeme je zaključeno skorom 11:12.

Odmah nakon odmora silovito BiH ulazi u drugi dio meča. Kreiramo novu seriju 3-0 za preokret, odnosno golovima Prcea i Haseljića bilježimo vodstvo od 14:12, prvo u utakmici!

Razbranio se i vratar Nebojša Grahovac, sve je djelovalo sjajno u tim trenucima.

Međutim, Portugal se vraća u meč ponajprije zahvaljujući greškama izabranika Bilala Šumana i brzopletim pasovima. Kreiraju Pereirini igrači još jednom seriju 3-0 za novo vodstvo (14:15), a zatim i nakon nove prednosti BiH od jednog gola (16:15) nižu 5-0 te vode 20:16 u 47. minuti.

Na deset minuta prije kraja Portugalci odlaze na visokih 17:22, a zatim imaju 18:23, i to ponajprije zahvaljujući nevjerovatnom Pedru Porteli koji postiže osam golova zaredom!

Razliku su portugalski rukometaši nekako uspjeli održati do završetka. Naši momci su se borili lavovski, uspjeli smanjiti na 24:26 dvije minute prije kraja, ali to je bilo sve. Portugal je slavio sa 27:24.

Nakon drugog poraza na EP, reprezentativcima BiH ostala je tek puka teorija da se nadaju prolasku u drugi krug

#Sport