Članak

Asmir Begović potpisuje za Milan

Jučer je objavljena senzacionalna vijest da će proslavljeni bh. golman postati novi član jednog od najvećih klubova svijeta

MILANO, (Patria) -

Asmir Begović stigao je u Milano na ljekarske preglede gdje će danas potpisati ugovor sa sedmostrukim prvakom Evrope.

Jučer je objavljena senzacionalna vijest da će proslavljeni bh. golman postati novi član jednog od najvećih klubova svijeta, a već jutros Begović je stigao na ljekarske preglede.

Begović na San Siro stiže kao zamjena za iskusnog Pepea Reinu koji je već na putu da postane novi član Aston Ville zamijenivši Toma Heatona koji je doživio tešku povredu.

Bh. golman u Milan stiže na posudbu od šest mjeseci iz engleskog Bournemoutha. Proteklu polusezonu Begović je proveo u dresu Qarabaga, također na posudbi.

Podsjetimo, Begovićev ugovor sa Trešnjicama važi do ljeta 2021. godine, no očekuje se i da će jug Engleske napustiti prodajom prije njegovog isteka.

Iskusni čuvar mreže će se tako priključiti još jednom reprezentativcu BiH, Radetu Kruniću, koji od ljeta nastupa za Rossonere. Također, očekuje se da na San Siro stigne i mladi Bećir Omeragić, vrlo talentovani igrač Zuricha koji je nastupao za omladinske kategorije Švicarske.

#Sport