Članak

Osveta zbog brata: Strastveni pomorac i trostruki ubica iz Splita

U Splitu je u subotu usred dana došlo do trostrukog ubistva.

(Patria) - U Splitu je u subotu usred dana došlo do trostrukog ubistva.

U samom centru Splita, u Ulici Šperun i u Ramilovićevoj ulici, došlo je do pucnjave iz automatskog oružja. Dva su muškarca umrla na licu mjesta, a treći je umro nešto kasnije u bolnici.

Ubijeni su Marino Paić, Marin Boban i Jurica Torlak., piše Index.hr.

Paić i Boban preminuli su na licu mjesta, dok je Torlak preminuo navečer u bolnici. Paić i Torlak su stari poznanici policije, piše Index.hr.

Za njihovo ubistvo osumnjičen je Filip Zavadlav, koji je inače pomorac. Zavadlav je navodno ubio trojicu muškaraca jer su mu maltretirali brata. U svom pohodu koristio je kalašnjikov.

Prema nekim informacijama, motiv napada bi mogla biti osveta. Naime, kako saznaje Index, Zavadlav, odnosno njegova uža porodica, od ranije su imali problema s nekima od ubijenih. Navodno se radi o dugovima i drogi. To je porodica ubice, konkretno jednog od njegove braće, dovelo u sukob s jučer ubijenima. Oni su navodno dolazili u kuću porodice ubice i prijetili. U tome se možda može naći razlog ovog trostrukog ubistva. Navodno je Zavadlav imao u planu ubiti još neke osobe koje je tražio, ali ih nije pronašao.

Neslužbeno se saznaje da se radi o porodici koja je živjela u prilično teškim uvjetima, a mladić koji je počinio trostruko ubistvo posljednjih je godina bio na brodu.

Na Zavadlovom Facebook profilu ima puno fotografija brodova kojima on naglašava svoju ljubav prema pomorstvu.

Jedan od trojice ubijenih, Jurica Torlak, imao je 38 godina. Kada je imao 22 godine, 2004., optužen je da je motociklom izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je smrtno stradala osmogodišnja djevojčica.

#Region