Članak

Čudo u Trondheimu: Portugalci pobijedili Francuze!

Međutim, Portugal je igrao zaista fantastično u ostatku prvog dijela.

(Patria) - Rukometaši Portugala savladali su Francusku rezultatom 25:28 u prvom meču grupe D na Evropskom prvenstvu.Francuzi su bolje ušli u ovaj meč. Imali su vodstvo od samog početka, a u 11. minuti meča odlaze po prvi put na plus tri, 6:3.

Međutim, Portugal je igrao zaista fantastično u ostatku prvog dijela. Konstantno su bili blizu Francuzima, igrali su odličnu odbranu, da bi u 24. minuti po prvi put došli i do vodstva golom Branquinha od 9:10, piše sportsport.ba

Nastavio je Portugal sa fantastičnom igrom do kraja prvog dijela. Ostavili su Francusku bez gola čak 11 minuta i u međuvremenu su stvorili tri gola prednosti, 9:12.

Tek u 30. minuti Francuska je zabila svoj deseti gol, da bi zatim Portugalci napravili grešku u posljednjem napadu, pa je Nikola Karabatić golom vratio svoju selekciju na minus jedan na poluvremenu 11:12.

Genty je sa dvije odbrane na početku drugog poluvremena dao malo krila Francuzima, koji nakon dugo vremena golom Mema u 39. minuti dolaze do vodstva rezultatom 16:15.

Richardson je međutim bio taj koji je igrao odlično u nastavku meča i zaslužan je za vodstvo Francuza, ali Portugal jednostavno nisu padali u igri i držali su se rame uz rame sa favorizovanim protivnikom.

Portugal je do novog vodstva došao u 44. minuti meča preko Fradea (18:19), da bi zatim minut kasnije golman Quintana zabio za plus dva (18:20).

Ponovo se uvukla nervoza u redove reprezentacije Francuske. Protivnik je igrao fenomenalno i u 49. minuti ima plus tri, 19:22.

Imao je Portugal i šansu da ode na plus četiri. Međutim, prave nekoliko grešaka, Francuska je maksimalno koristila prazan gol, a golom Fabregasa u 53. minuti dolaze do izjednačenja rezultata na 22:22.

Branquinho je golom prekinuo seriju Francuske, ali Gomes je zatim isključen na dvije minute i Portugal se opet odlučio da igra bez golmana, no ovog puta su mnogo bolje realizovali napade.

U posljednje tri minute meča ušlo se rezultatom 25:25, Gomes zatim pogađa, a Quintana brani napad Francuske. Fabregas i Guigou su zatim isključeni, imali su Portugalci sve u svojim rukama, a poklon naravno nisu propustili i došli su velike pobjede.

#Sport