Objavljeno u kategoriji Region na 02.12.2014 17:11:34

Bivši selektor BiH Ćiro Blažević zabrinut zbog hapšenja njegovog saradnika Sinovčića

Blažević: Potresen zbog hapšenja u Hrvatskoj

U Zadru je uhapšen Reno Sinovčić, a zajedno s njim, kako javlja Zadarski list, uhapšen je i direktor NK Zadra Dalibor Zebić, kao i četvero službenika zadarske Porezne uprave: bivši pročelnik Vjekoslav Jurlina, te Irena Anić, Željan Pejković i Marko Lozančić, prenosi novinska agecnija Patria.  Sinovčić i ostale tereti se za pronevjeru 10 miliona kuna.

Inače, bh. javnosti ovaj slučaj mogao bi biti interesantan zbog bivšeg selektora BiH Miroslava Ćire Blaževića, koji je i bliski saradnik Sinovčića, a i trenutno je trener NK Zadra. Popularni Ćiro oglasio se u javnosti kazavši da je šokiran.

- Neodgovorno je da se zatvara takav sportski dobrotvor. Vjerujem da će već danas biti pušten na slobodu - izjavio je Ćiro.

Kako prenose Patriji bliski sardnici Blaževića bivši selektor BiH jako je potresen ovim dešavanjima te je ujedno i jako zabrinut.

Sinovčić se krajem 70-ih počeo baviti trgovinom ribom. Početkom rata 1991. godine pridružio se Zboru narodne garde i postao zapovjednik odbrane Novigrada. Iz ranih devedesetih datiraju i prve optužbe protiv njega: vojna policija istraživala ga je zbog pronevjere, a civilna zbog krađe imovine iz napuštene kuće srpskog vlasnika i zbog nasilničkog ponašanja na ribarnici. Nikad nije pravomoćno osuđen.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android