Članak

Remi 33:33: Rukometaši BiH pokazali borbenost i jedinstvo u susretu s Hrvatskom

Rukometna reprezentacija BiH u borbenom susretu sa Hrvatskom pokazala je dobru formu za predstojeće Evropsko prvenstvo. 

SARAJEVO, (Patria) – Rukometna reprezentacija BiH u borbenom pripremnom susretu sa Hrvatskom pokazala je dobru formu za predstojeće Evropsko prvenstvo. Konačni rezultat je 33:33. 

U susretu s Hrvatskom BiH je iskoristila skoro sve šanse, a i tokom isključenja igrača Hrvatska nije uspjela iskoristiti za veću prednost. Cijela utakmica igrala se gol za gol. Na poluvremenu rezultat je bio 18:17.

Izabranici Bilala Šumana njih 18 od 22 koliko ih je došlo na turnir u Poreču 8. januara putuju u Norvešku gdje ih 10. januara čeka prvi susret s domaćinom. U grupi su još Francuska i Portugal.  

Hrvatska je na plus dva došla tek u posljednjih petnaest minuta susreta kada je bilo 28:26, ali BiH brzo postiže go, ali i Hrvatska pa su ponovo na plus dva devet minuta prije kraja. Najveću prednost od plus tri Hrvatska je imala osam minuta prije kraja susreta, ali golom Marka Panića smanjuje se na plus dva. Hrvatska je ponovo na plus tri. U 24. minuti drugog poluvremena i BiH i Hrvatska imali su po isključenog igrača, a Hrvatska stiže na plus četiri. Serijom od tri uzastopna pogotka BiH smanuje prednost na samo gol razlike 32:31. Pokušaj Hrvatske da dođe do pogotka zaustavio je Benjamin Burić. U 29. minuti golom Ivana Karačića rezultat je izjednačen 32:32.

Hrvatska u posljednjoj minuti postiže pogodak za 33:32 dok BiH ima isključenog igrača ali u napadu postiže pogodak za izjednačenje 33:33 u posljednim sekundama susreta. 

Selektor Hrvatske Lino Červar čestitao je BiH kazavši da je riječ o borbenoj ekipi koja je pokazala kako se treba igrati na Evropskom prvenstvu. 

#Sport