Članak

Stari Grad prepoznatljiva turistička destinacija

Ponosni smo što turisti biraju baš Stari Grad i sretni što cijelim svijetom pronose lijepe riječi i slike uređenih ulica Baščaršije.

SARAJEVO, (Patria) - Ulice najstarije sarajevske općine, općine Stari Grad ovih dana prepune su turista. Bogato kulturno-historijsko naslijeđe i spoj istoka i zapada koji krase ovu općinu, samo su jedan od razloga za ovoliku posjetu, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

"Jednako je važno osigurati gostima našeg grada, kao i samim građanima, kvalitetnu infrastrukturu koja je preduslov za dolazak, ali i povratak turista u Sarajevo. Općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić sa svojim saradnicima i nadležnim službama, aktivno je radio prethodnih 11 godina na uređenju Starog Grada, sanaciji ulica, izgradnji i svemu što nas danas čini prepoznatljivom turističkom destinacijom za goste iz cijelog svijeta.

Ponosni smo što turisti biraju baš Stari Grad i sretni što cijelim svijetom pronose lijepe riječi i slike uređenih ulica Baščaršije: Bravadžiluk, Baščaršijski trg, Sarače, ali i Ferhadiju, Štrosmajerovu, At mejdan, Kovače...Svima koji su ovih dana posjetili Stari Grad želimo da ponesu lijepe uspomene, vrate se i pronose lijep glas o ovoj općini, a koliko je Stari Grad ovih dana posjećen najbolje svjedoče fotografije. Fotografija nekada vrijedi više od hiljadu riječi i one pokazuju koliki je značaj pravilnog i sistemskog ulaganja i investiranja općinskog načelnika u sanaciju i rekonstrukciju ulica u prethodnim godinama, te kako se te investicije, kroz turizam, vraćaju općini i građanima. U Stari Grad su dobro došli svi dobronamjerni ljudi, a mi koji ovdje živimo i radimo zahvalni smo za ovakav odnos prema općini, građanima i gostima", saopćeno je. 

#Lifemagazin