Objavljeno u kategoriji Biznis na 31.12.2019 09:24:00

Kompaniji Vispak dodijeljen certifikat bonitetne izvrsnosti

Nina Bijedić Mujanović

SARAJEVO, (Patria) - Protekle sedmice u Sarajevu je održan Bisnode4Exellence, na kojem su uručeni certifikati bonitetno pouzdanim kompanijama. Bisnode certifikat bonitetne izvrsnosti jedini je međunarodno priznati certifikat sistemskog i kvalitetnog rada, koji se ističe po transparentnoj, mjerljivoj metodologiji, koju su kreirali evropski stručnjaci tokom tri decenije rada međunarodne grupacije Bisnode.

Vispak se našao među dobitnicima certifikata izvrsnosti u bonitetnom razredu AAA i još jednom dokazao svoju kompetentnost u proizvodnji prehrambenih proizvoda.

„Certifikat bonitetne izvrsnosti jedan je od najvažnijih europskih standarda kojima se definiše kvaliteta poslovanja, te je međunarodno priznata oznaka poslovne izvrsnosti kompanije. Izuzetno smo ponosni što nam je certifikat uručen i on nam je, kao i naše dugogodišnje profesionalno iskustvo, zadovoljstvo klijenata ali prvenstveno zadovoljstvo naših kupaca, naša motivacija za daljnje poslovanje“, poručili su iz Vispaka.

Koliko su značajne bonitetno izvrsne kompanije za BiH najbolje govori činjenica da, iako je nepunih 26% aktivnih kompanija u BiH, njihov udio u ukupnim prihodima države je 70%, u ukupnoj dobiti 80%, a upošljavaju 59% ukupno uposlenih u BiH.


Tagovi

Vispak Nina Bijedić Mujanović

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android