Objavljeno u kategoriji Region na 01.12.2014 18:19:34

Šešeljevi četnici poručili da se on neće vratiti u Hag

Šešelj: Po izlasku iz pritvora nastavio sa provokacijama

Nakon što je Haško tužilaštvo najavilo da će zatražiti vraćanje Vojislava Šešelja u pritvor, saopćenjem za javnost oglasila se Srpska radikalna stranka, prenosi bh. novinska agencija Patria. 

"Povodom zahtjeva tužioca Haškog tribunala o ukidanju odluke o privremenom puštanju na slobodu prof. dr. Vojislava Šešelja, Srpska radikalna stranka može samo konstatovati da se ovdje isključivo radi o političkom nalogu koji u ime režima u Beogradu i Zagrebu provodi Serge Brammertz.

Srpska radikalna stranka podsjeća javnost da je pri pokretanju prve inicijative po službenoj dužnosti za privremeno puštanje na slobodu Haški tribunal zatražio da se prof. dr. Vojislav Šešelj izjasni i on je tada nedvosmisleno naveo da će se baviti politikom, da će održavati skupove, da će davati izjave za medije i da će na svakom mjestu napadati Haški tribunal kao antisrpski nelegalan sud.

Prof. dr. Vojislav Šešelj se neće odazvati paničnim vapajima Haškog tribunala, jer prije konačnog puštanja na slobodu nije podnosio nijedan zahtjev, niti mu je Haški tribunal postavljao bilo kakve uslove.

Povratak dr. Vojislava Šešelja izazvao je totalnu pometnju u redovima sadašnjeg režima, te se jasno uočava da Serge Brammertz istupa kao glasnogovornik Aleksandra Vučića.

Haško tužilaštvo je politički instrumentalizirano, a cilj ove zajedničke akcije Tužilaštva i režima u Beogradu je sklanjanje Vojislava Šešelja sa srpske političke scene kako bi se nesmetano i bez otpora proveli svi zahtjevi Brisela i Vašingtona i dovršilo uništavanje Srbije", stoji u saopćenju Srpske radikalne stranke (SRS).

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android