Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 01.12.2014 15:47:12

MUP KS ispitao roditelje zbog smrti četveromjesečne bebe, otac zadržan

Dijete podleglo povredama glave

U sarajevskoj općini Novi Grad u subotu je smrtno stradalo četveromjesečno dijete, a danas su u prostorije MUP KS privedene dvije osobe, roditelji bebe, od čega je otac zadržan, piše bh. novinska agencija Patria.

Saopćenjem za javnost oglasio se i MUP KS.

- Dana 29.11. 2014. godine obaviještena je III PU da je ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo intervenisala u ulici Avde Hodžića, općina Novi Grad Sarajevo. Tom prilikom ljekar je konstatovao smrt četveromjesečnog djeteta. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo. Od strane tužioca naređena je obdukcija preminulog djeteta. Dana 01.12.2014. godine sudski vještak medicinske struke, je nakon obavljene obdukcije konstatovano je da je smrt djeteta nastupila nasilnim putem usljed teških povreda glave - saopćeno je.

Policijski službenici ovog Ministarstva su dana 01.12.2014.godine pronašli i u službene prostorije pozvali roditelje L.E., rođen 1993. godine i P.I., rođena 1994. godine, nastanjeni u Sarajevu. U toku je kriminalistička obrada nad pomenutim osobama, zbog postojanja osnova sumnje da se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela iz člana 166. KZ F BiH (Ubistvo). A nakon završetka iste, uz konsultaciju sa tužiocem Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, prema navedenim licima će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android