Članak

Općina Stari Grad organizuje novogodišnju priredbu za štićenike Zavoda Pazarić

U organizaciju priredbe i pripremanja paketića i poklona uključili su se i učenici osnovnih škola iz Starog Grada

SARAJEVO, (Patria) - Povodom novogodišnjih praznika Općina Stari Grad Sarajevo, putem Službe za obrazovanje, kulturu i sport, organizuje priredbu za štićenike JU Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

"Priredba će biti održana u Multimedijalnom centru Kovači, a za štićenike Zavoda pripremljen je veliki broj paketića i poklona.

U organizaciju priredbe i pripremanja paketića i poklona uključili su se i učenici osnovnih škola iz Starog Grada, ali i uposlenici Općine Stari Grad. Sve općinske službe podržale su ovu ideju, te su uposlenici kupili i upakovali poklone za štićenike Zavoda Pazarić", saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo.

Jedan dio poklona će im biti uručen tokom priredbe, dok će ostali pokloni s obzirom da je u pitanju veća količina, biti prevezeni u Zavod narednog dana. Štićenike Zavoda će tog dana besplatno na priredbu i do Zavoda prevesti kompanija Centrotrans.

Učenici osnovnih škola ovih dana pripremaju zabavno-muzički program sa svojim nastavnicima, s puno entuzijazma i ljubavi. Osnovne škole "Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković", "Hamdija Kreševljaković", "Saburina" i "Edhem Mulabdić" pripremaju horske nastupe.  Učenici OŠ "Vrhbosna" izvest će igrokaz, a OŠ "Mula Mustafa Bašeskija" plesnu tačku "Baby shark". Narodnim igrama Bosne i Hercegovine predstavit će se Kulturno-umjetničko društvo "Biseri".

Iako su gosti priredbe, i štićenici Zavoda će 'pokloniti' svojim domaćinima horsku izvedbu pjesme "Hajde budi mi drug".

#BiH #ZavodUPazariću #OpćinaStariGrad