Članak

NOGOMET Dušan Bajević novi selektor Zmajeva

Za razliku od prošle sjednice na današnju je došao i Zvjezdan Misimović.

Na sjednici Izvršnog odbora NSBiH odlučeno je da se imenuje Dušan Bajević za nasljednika Roberta Prosinečkog na klupi Zmajeva.

Princ sa Neretve je dobio povjerenje članova IO i on će predvoditi bh. tim u utakmicama baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Čelni ljudi bh. nogometa će razgovarati o novonastaloj situaciji u FS RS. Mile Kovačević smatra da je smijenjen nelegalno sa pozicije predsjednika FS RS, dok s druge strane opozicija predvođena Vicom Zeljkovićem smatra kako je odluka Skupštine FS RS u potpunosti legalna i legitimna.

Kovačević se nije pojavio danas u Sarajevu, te sjednici prisustvuje 14 članova Izvršnog odbora.

Za razliku od prošle sjednice na današnju je došao i Zvjezdan Misimović.

Da podsjetimo, reprezentaciju BiH vodili su: Fuad Muzurović, Džemaludin Mušović, Faruk Hadžibegić, Mišo Smajlović, Blaž Slišković, pa još jedan mandat Muzurović, potom Meho Kodro, Miroslav Blažević, Safet Sušić, Mehmed Baždarević, Robert Prosinečki. Jednu utakmicu reprezentaciju (protiv Azerbejdžana) vodio je Denijal Pirić. Ni Kodro nije imao priliku da vodi državni tim u kvalifikacijama. Smjenjen je nakon turneje po Japanu, jer nije želio da usred pauze vodi reprezentaciju na nogometnu “ekskurziju” u Iran.

#Sport