Članak

Pravosuđe u BiH: Stanje i perspektive

Također, na konferenciji će biti predstavljeni i rezultati monitoringa procesuiranja krivičnih djela korupcije za 2018. godinu

SARAJEVO, (Patria) - Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, Transparency International u BiH, uz finansijsku podršku Švedske razvojne agencije SIDA, organizuje konferenciju „Pravosuđe u BiH: Stanje i perspektive“, koja će se održati u petak 13. decembra 2019. godine.

Na konferenciji će biti predstavljena analiza „Pravosuđe u BiH: Stanje i perspektive“, sačinjena u saradnji TI BiH i gospodina Branka Perića, koja analizira trenutno stanje u pravosuđu u BiH. Analiza poseban fokus stavlja na funkcionisanje VSTV-a, procedure izbora i imenovanja, kao i integritet i odgovornost nosilaca pravosudnih funkcija, te daje preporuke za unapređenje stanja u oblasti pravosuđa u BiH.

Također, na konferenciji će biti predstavljeni i rezultati monitoringa procesuiranja krivičnih djela korupcije za 2018. godinu, kao i prvih 6 mjeseci 2019. godine koji je pripremio TI BiH, te izvještaji OSCE-a i BIRN-a koji se odnose na praćenje procesuiranja predmeta korupcije.

#BiH #VSTV #OSCE #TransparencyInternational #BIRN