Članak

U Sarajevu prezentacija projekta 'Misli o prirodi!'

Svijest o značaju životne sredine u individualnim životima svih građana i građanki je ključni faktor neophodan za ostvarenje dugoročnih ciljeva zaštite okoliša.

SARAJEVO, (Patria) - Centar za promociju civilnog društva prezentovat će danas u Sarajevu projekat "Misli o prirodi!“.

Kako su najavili iz ove nevladine organizacije, prezentacija će biti održana u Swissôtelu Sarajevo, sa početkom u 11:00 sati. Izjave za medije su predviđene u 10:45, neposredno prije početka prezentacije projekta.

"Misli o prirodi!2 je CPCD-ov trogodišnji projekat kojeg finansira Vlada Švedske u iznosu od tri miliona KM. Kao organizacija čiji je opći cilj promocija civilnog društva, u okviru ovog projekta
se nastoji povećati uticaj civilnog društva u zaštiti okoliša, kroz umrežavanje organizacija civilnog društva, institucija, stručnih lica, medija i mladih za zajedničko, sinhronizirano i snažno
djelovanje na lokalnom nivou.

Projekat je zasnovan na pet komponenti: zagovaranje; eko hubovi; eko škole; mladi; i eko novinari/ke.

Dodatni značaj projekta predstavlja doprinos provođenju zahtjeva Evropske unije i međunarodnih sporazuma iz oblasti okoliša, klime i energije koje je BiH ratificirala.

Tim projekta "Misli o prirodi“ na predstavljanju će detaljno govoriti o svim predviđenim aktivnostima u okviru projekta. Fokus će biti stavljen na grantove koji će biti dostupni organizacijama, mrežama organizacija i medijima za ostvarenje ekoloških ciljeva. U drugom dijelu predstavljanja, prisutni predstavnici organizacija civilnog društva imat će priliku iznijeti najznačajnije probleme i izazove u radu sa drugim organizacijama, školama, ministarstvima, zagađivačima i lokalnim donosiocima odluka kada je u pitanju zaštita okoliša.

"Svijest o značaju životne sredine u individualnim životima svih građana i građanki je ključni faktor neophodan za ostvarenje dugoročnih ciljeva zaštite okoliša. Stoga organizujemo promociju projekta kako bi se što veći broj individua, organizacija, škola, insititucija i medija priključio aktivnostima zaštite okoliša i pozidanja svijesti o značaju životne sredine", navode iz CPCD-a.

#Lifemagazin #Sarajevo #CPCD #MisliOPrirodi #ThinkNature