Članak

Pismo oca djevojčice Nadin: S KCUS-a niko ne reaguje, Nadin ponovo mora u Tursku

Kompletna ova situacija još dodatno šteti djetetu.

SARAJEVO, (Patria) - Denis Smajlović, otac djevojčice Nadin, kojoj je uskraćeno liječenje na KCUS-u, ponovo se oglasio pismom javnosti. 

Smajlovićevo pismo prenosimo u cijelosti:

"Poštovani sugrađani, 

Evo prođe  27 dana kako nam se nitko ne obraća niti odgovara iz KCUS,mada smo do sada već tri puta podnosili zahtjev da se očituje nadležni KCUS. Uredno smo svaki put dostavili sve nalaze i preporuke ljekara iz Turske. 27 dana ljekari KCUS, odbijaju da liječe i obezbijede terapiju za Nadin Smajlović.

Hvala dragom Bogu, pa dijete i dalje dobija terapiju u Turskoj, ali kompletna ova situacija još dodatno šteti djetetu, jer svakim odlaskom u Tursku moja djevojčica preživljava stres i umjesto da se  u svojoj Državi, svom Gradu i svojoj kući liječi, Nadin mora svakih 7 dana da putuje u tuđu Državu, tuđi Grad i tuđu bolnicu da bi dobila ono što joj po svim ovozemaljskim zakonima pripada.

Opet smo rezervisali kartu za srijedu jer ima terapiju do tada i opet mora putovati cijeli dan i proživljavati ovu agoniju.  Jer ovo je zaista za cijelu porodicu postala agonija. Oni iz KCUS možda misle da će ovim ignorisanjem svega, uspjeti da nas u umore i obeshrabre. Neće uspjeti, samo nam daju motiv da se borimo još jače za pravo na život našeg djeteta i sve djece koja proživljavaju agoniju. SVI SMO MI NADIN".

#BiH #Turska #UOKCUS #NadinSmajlović #DenisSmajlović