Članak

Tradicionalnim paljenjem lampica otvoren 9. Sarajevo Holiday Market

Na taj način ovaj događaj afirmiše multikulturalni karakter Sarajeva, po kojem je glavni grad BiH poznat u čitavom svijetu.

(Patria) - Tradicionalnim paljenjem lampica otvoren je 9. Sarajevo Holiday Market.

Sarajevo Holiday Market je već devet godina mjesto gdje se slave svi praznici koji se u Sarajevu zimi već vijekovima proslavljaju (katolički i pravoslavni božić, Jevrejska hanukkah, nove godine po Gregorijanskom i Julijanskom kalendaru...)

Na taj način ovaj događaj afirmiše multikulturalni karakter Sarajeva, po kojem je glavni grad BiH poznat u čitavom svijetu.

Novitet ovogodišnjeg Marketa je Coca-Cola Holiday Promenada, prazničnim lampicama osvijetljena natkrivena šetnica, idealno mjesto za fotografisanje i kreiranje nezaboravnih prazničnih uspomena. Ovogodišnje izdanje Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa donosi ponudu 25 izlagača – zanatlija i proizvođača rukotvorina, fan shopove sarajevskih sportskih klubova, proizvođača hrane i pića...

Svakog dana od 16:30 su na programu After Work Partiji, nakon čega će slijediti izvlačenja Carlsberg Binga, dok će se od 21:00 održavati večernji koncerti, na kojima će nastupiti popularni izvođači iz BiH i regije.

#Lifemagazin