Članak

Rukovodstvo FK Sarajevo danas neće razgovarati s navijačima

Navijači Bordo ekipe su najavili da će se danas u 17:30 sati okupiti ispred službenih prostorija FK Sarajevo

(Patria) - FK Sarajevo je putem zvanične internet stranice obavjestilo navijače i javnost da danas neće biti nikakvog razgovora, ali da je spremno na razgovor za koji termin zajednički dogovore.

Navijači Bordo ekipe su najavili da će se danas u 17:30 sati okupiti ispred službenih prostorija FK Sarajevo s namjerom mirnog protesta, no čelnici ovog kluba im se ne namjeravaju obratiti.

"Fudbalski klub Sarajevo obavještava navijače i javnost da nema ništa protiv legalnog i mirnog okupljanja navijača i javnosti u cilju izražavanja svog nezadovoljstva usred trenutnih okolnosti.

S obzirom na to da je javni skup navijača zakazan srijedu, 4. decembra u 17.30 sati ispred službenih prostorija FK Sarajevo u ul. Maršala Tita 38/b, rukovodstvo kluba nije u mogućnosti izlaziti među proteste da se sretne sa navijačima.

Fudbalski klub Sarajevo je spreman i voljan održati otvoreni i susretljivi razgovor putem sastanka sa zvaničnim predstavnicima navijačkih skupina u periodu koji zajednički kompromisno dogovore.

Za ovakvu službenu i mirnu komunikaciju sa navijačima rukovodstvo ima saglasnost predstavnika većinskih vlasnika ulagačkih prava gospodina Nguyena Hoaija Nama", stoji u saopćenju FK Sarajevo.

Navijači su ponajviše nezadovoljni načinom na koji je prekinuta saradnja s trenerom Husrefom Musemićem, koji je prošle sezone osvojio duplu krunu.

#Sport