Članak

Skaka: Sarajevo postaje evropska novogodišnja destinacija

Siguran sam da će Grad Sarajevo još jednom potvrditi ulogu dobrog domaćina i pružiti istinski praznični ugođaj.

SARAJEVO, (Patria) - Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka povodom javnog dočeka Nove godine uputio je poruku građanima i pozvao ih da najluđu noć dočekaju uz Željka Joksimovića. 

„Grad Sarajevo ponovo otvara svoja vrata cijeloj Bosni i Hercegovini, regiji i gostima iz cijelog svijeta. Četvrtu godinu zaredom pripremamo spektakularan i bogat novogodišnji program. Glavni grad BiH je metropola koja spaja Istok i Zapad, grad izuzetne graditeljske i kulturno-historijske baštine, olimpijski i grad festivala, ali možda ponajviše grad gostoljubivih ljudi, beskrajne produhovljenosti i dobrog raspoloženja. Tradicionalno organiziramo događaj za pamćenje – Sarajevo postaje ne samo najbolja regionalna, već jedna od najatraktivnijih evropskih novogodišnjih destinacija.

Spektakl počinje bezvremenskim klasicima vrhunskog orkestra pod dirigentskom palicom Ognjena Bomoštara 30. decembra u samom centru grada ispred spomenika Vječna vatra. U novu godinu će nas uvesti spektakularan nastup regionalne zvijezde Željka Joksimovića na Trgu Bosne i Hercegovine, gdje se očekuju desetine hiljada posjetilaca. Kultni sarajevski bend „Zabranjeno pušenje“ nastupa treći dan ispred Vječne vatre, zaokružujući tako nezaboravnu sarajevsku priču koju ne smijete propustiti.

Spektakl će biti kulminacija još jedne uspješne turističke godine za Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu, te najava nastavka turističke ekspanzije koja postaje motor ukupnog ekonomskog razvoja glavnog grada i cijele države.
Nova godina je jedinstven praznik koji u ljudima budi posebne emocije. Svjetski je trend dočekati je na ulicama metropola, a Sarajevo to sasvim sigurno jeste i spremno je široko otvorenih ruku ugostiti turiste iz cijelog svijeta. Nismo mijenjali prošlogodišnji slogan “Sarajevo, novogodišnji centar regije”, tim koji pobjeđuje ne treba mijenjati.

Siguran sam da će Grad Sarajevo još jednom potvrditi ulogu dobrog domaćina i pružiti istinski praznični ugođaj. Kao gradonačelnik Sarajeva, želim vas sve pozvati da budete naši gosti, da zajedno ispratimo 2019. i dočekamo 2020. godinu.

#BiH #Sarajevo #AbdulahSkaka #ŽeljkoJoksimović