Objavljeno u kategoriji Lifemagazin na 27.11.2019 10:45:00

Sarajevo: Gradonačelnik Skaka ugostio Amela Tuku u Vijećnici

Foto: Gradska uprava Sarajevo

SARAJEVO, (Patria) - Svjetski viceprvak u atletici Amel Tuka bio je gost gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake u Vijećnici.

Gradonačelnik je još jednom čestitao Tuki na uspjesima, te dodao da je upravo on jedan od naših najboljih ambasadora u svijetu, saopćila je Gradska uprava Sarajeva.

“Veliki je uspjeh osvojiti drugo mjesto na svjetskom takmičenju. U ime svih građana Sarajeva, hvala! Svoj uspjeh nesebično dijeliš sa svima nama”, naglasio je Skaka.

Sa ovim vrhunskim sportistom i inspirativnim čovjekom razgovarao je, između ostalog, o načinima saradnje u promociji sporta u BiH i Sarajevu kao zdravog načina života.

Bilo je riječi i o budućoj muzejskoj postavci u obnovljenom Olimpijskom muzeju, gdje Tuka kao nosilac najsjajnijih odličja svakako može biti od velike važnosti.

Gradonačelnik mu je poklonio zlatnik, te naglasio da će Grad Sarajevo nastaviti sa kontinuiranom podrškom, pogotovo vrhunskih sportista koji svojim uspjesima na najbolji način promoviraju grad Sarajevo i državu Bosnu i Hercegovinu.


Tagovi

Abdulah Skaka Grad Sarajevo Vijećnica Amel Tuka

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android