Članak

Odata počast prvom predsjedniku nezavisne BiH Aliji Izetbegoviću i djeci Sarajeva

Cvijeće su položili i počast odali član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i predstavnici drugih nivoa vlasti.

SARAJEVO, (Patria) - Povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine (BiH) brojne delegacije položile su cvijeće na šehidsko mezarje Kovači u Sarajevu.

Cvijeće su položili i počast odali član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i predstavnici drugih nivoa vlasti.

Polaganjem cvijeća na Spomen obilježje ubijenoj djeci Sarajeva, delegacije su se prisjetile i najmlađih koji su živote izgubile tokom opsade glavnog grada BiH. 

I zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Bakir Izetbegović položio je danas, povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, cvijeće na Spomen – obilježje kod Vječne vatre u Sarajevu.

Zajedno sa visokim delegacijama sa svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini, Izetbegović je na šehidskom mezarju na Kovačima odao počast braniocima Bosne i Hercegovine, kao i prvom predsjedniku Predsjedništva BiH Aliji Izetbegoviću.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Bakir Izetbegović, povodom današnjeg praznika, položio je cvijeće i na Spomen – obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva.

#BiH #AlijaIzetbegović #ŠefikDžaferović #DanDržavnostiBiH #DjecaSarajeva