Članak

BiH porazila Lihtenštajn, baraž Lige nacija šansa za EURO

Naša reprezentacija nije uspjela izboriti plasman na EURO kroz kvalifikacije, ali će priliku za popravni imati u martu naredne godine u baražu Lige nacija.

SARAJEVO, (Patria) - Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine završila je, pobjedom protiv Lihtenštajna, očajne kvalifikacije za odlazak na Evropsko prvenstvo. Zmajevi su u Vaduzu slavili sa 3:0, a dvostruki strijelac bio je Armin Hodžić. Selektor Robert Prosinečki odlučio je na teren poslati čak deset novih igrača u odnosu na duel sa Italijom, a jedini koji je nastupio večeras u Vaduzu, a i u petak u Zenici bio je Ermin Bičakčić koji je nosio i kapitensku traku.

Prvi pokušaj naš tim imao je u 11. minuti kada je šutirao Izet Hajrović. U 15. minuti velika greška Samira Memiševića, ali je Kenan Pirić pravovremenom intervencijom spasio naš gol. Samo nekoliko minuta kasnije dobar pokušaj Hajradinovića, ali promjene rezultata nije bilo.

Igrala se 32. minuta kada je dobro pokušao i Haris Duljević, ali promjene rezultata nije bilo. Šest minuta kasnije Hodžić šutira, ali golman Lihtenštajna brani. Na odbijenu loptu natrčava Hajradinović, ali umjesto da je pošalje u prazan gol, on je poslao visoko na tribine.

Do kraja prvog poluvremena novi pokušaj Hodžića, ali je golman Lihtenštajna uz pomoć prečke spasio svoju reprezentaciju.

Drugo poluvrijeme otvroio je pokušajem sa distance Hajrović u 50. minuti. Sedam minuta kasnije Zmajevi dolaze u vodstvo. Hajradinović je ubacio, a Ćivić pogodio za 0:1.

Pet minuta kasnije novi pogodak u mreži domaćih. Armin Hodžić je nakon jedne sjajne solo dionice pogodio sa 20-ak metara za vodstvo našeg tima od 0:2.

Konačnih 0:3 postavio je, svojim drugim golom na utakmici, Hodžić u 75. minuti meča.

Naša reprezentacija nije uspjela izboriti plasman na EURO kroz kvalifikacije, ali će priliku za popravni imati u martu naredne godine u baražu Lige nacija.

LIHTENŠTAJN – BiH 0:3 (Ćivić 57., Hodžić 62. i 75.)

Lihtenštajn: Buchel, Brandle, Goppel, Malin, Frick, Salanović, M. Buchel, Hasler, Wolfinger, Rechsteiner, Polverino.

BiH: Pirić, Čivić, Bičakčić, Duljević, Hajradinović, Hodžić, Mihojević, Memišević, Hajrović, Sarić, Jajalo.

#Sport