Članak

Od Visa do granice, dalje neće moći: U Hercegovini osvanuli plakati protiv Grabar Kitarović

Plakati koji negativno donose lik i djelo Grabar-Kitarović pojavili su se na ulicama Livna, Tomislavgrada, Gruda, Čitluka, Mostara, Posušja, Širokog Brijega…

Hrvatske će 22. decembra ove godine birati predsjednika, a kao i svih prethodnih kodina izborna kampanja “prelila” se i u Bosnu i Hercegovinu. 

Kako piše portal Hercegovina.in, u nekim gradovima zapadne Hercegovine pojavili su se plakati protiv aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Kako javljaju čitatelji pojedinih portala plakati koji negativno donose lik i djelo Grabar Kitarović pojavili su se na ulicama Livna, Tomislavgrada, Gruda, Čitluka, Mostara, Posušja, Širokog Brijega…

Po posljednjim istraživanjima javnog mnijenja Grabar Kitarović, kandidatkinja HDZ-a, je u vodstvu s 28,6 posto podrške. Slijedi uzdanica ljevice Zoran Milanović sa 24,3 posto te Kolindin najveći rival u Hercegovini pjevač Miroslav Škoro sa 16,7.

Šta je razlog ovakve reakcije Hercegovine na izbore u Hrvatskoj nije poznato, ali se Grabar Kitarović izgleda prevarila s onom "od Visa do Kupresa". Čini se da se Hercegovina vratila Bosni. 

#Region #Hrvatska #Izbori #KolindaGrabarKitarović