Članak

Pokušaj ubistva u centru Sarajeva, napadač uhapšen

Policijski službenici Druge PU došli su do saznanja da je u ulici Sutjeska, općina Centar, lice H.J. roden 1981. godine upotrebom noža nanio povredu K.E.

SARAJEVO, (Patria) - Rukovodilac smjene Policijske stanice Centar telefonom je jučer u 16.30 sati obavješten od strane radnika fizičkog osiguranja KUM-KCUS, da je dovezena jedna povrijedena muška osoba, koja je imala povredu u predjelu grudnog koša, koja je istom nanesena od strane NN lica upotrebom noža.

Postupajući po ovoj prijavi na lice mjesta izašli su policijski službenici Druge PU, koji su utvrdili da je povrijeđena osoba K.E. rođen 1970. godine iz Sarajeva. Nakon ukazane ljekarske pomoći povrijeđena osoba prebačena je na Torokalnu hirurgiju , gdje je od strane dežurnog ljekara konsatovano da je isti zadobio teške tjelesne povrede opasne po život, koje se ogledaju u
ubodnoj rani u predjelu grudnog koša, koji je zadržan na daljem lijećenju na klinici za Torokalnu hirurgiju KCUS-a.

Poduzimajući potrebne mjere i radnje policijski službenici Druge PU došli su do saznanja da je u ulici Sutjeska, općina Centar, lice H.J. roden 1981. godine upotrebom noža nanio povredu K.E.

Istog dana telefonom je obavješten dežumi tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je naložio da se zbog osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo iz člana 166, u vezi sa članom 28. KZ FBiH /Pokušaj ubistva/ na licu mjesta izvrši uviđaj.

Uvidaj na mjestu događaja obavio je deržurni tužilac, koji je rukovodio uviđajem, te ekipe u sastavu dežurni istražitelj OKP-e Druge PU, istražiteji Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine i krim tehničari MUP-a Kantona Sarajevo.

Istog dana u 23,40 sati u ulici Breka, općins Centar, od strane policijskih sužbenika Druge PU-PS Centar, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 166, u vezi sa članom 28. KZ FBiH Pokušaj ubistva, uhapšen je H. J. rođen 1981, iz Sarajeva, koji je nakon toga predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Druge PU i istražitelji Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

#BiH #Sarajevo #MUPKS