Članak

Italijani napunili mrežu Zmajeva na Bilinom polju

Utakmica je počela opasnim napadom naše reprezentacije u prvom minuti, ali je na kraju Džeko bio u ofsajdu

(Patria) - Gajili smo nadu da će Zmajevi ponuditi predstavu sličnu onoj u Torinu prije pola godine, ali desilo se suprotno. Italija je večeras na Bilinom polju napunila mrežu reprezentacije Bosne i Hercegovine i ostvarila pobjedu rezultatom 0:3 u utakmici devetog kola grupe J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Utakmica je počela opasnim napadom naše reprezentacije u prvom minuti, ali je na kraju Džeko bio u ofsajdu. Na drugoj strani Bonucci je bio u šansi, ali je odbrana Zmajeva otklonila opasnost. Naš tim je izveo novu dobru kontru u šestoj minuti, no falila je završnica. Bičakčić je u osmoj minuti šutitrao glavom nakon kornera, ali odbranio je Donnarumma. Tri minute poslije Džeko je pokušao, a golman Italije ponovo je bio siguran, piše scsport.ba.

Italija je imala veliku šansu u 15. minuti, ali je udarac Insignea izblokirao je Kvržić. Već u 18. minuti viđena je nova velika prilika za Azzurre, a ovaj put Šehić je odbranio udarac Bernardeschija sa dva metra. Gosti su poveli u 21. minuti Acerbi se odlično snašao u našem šesnaestercu, izbacio je svoje čuvare i lijepo pogodio za 0:1. Džeko je u 23. minuti uputio udarac koji je otišao daleko preko gola.

Zmajevi su mogli do gola u 31. minuti, ali je šut Bešića izblokiran. Italija je udvostručila prednost u 37. minuti kada je Insigne šutirao sa desetak metara i pogodio našu mrežu. Do kraja prvog dijela Zmajevi su imali dvije velike šanse, ali istakao se Donnarumma oba puta. Prvo je zaustavio udarac Cimirota u 39. minuti, a zatim i svom saigraču Kruniću minutu poslije. Prvi dio završen je vodstvom Italijana od 0:2.

Drugo poluvrijeme je počelo loše za našu reprezentaciju. Nakon osam minuta igre u drugom dijelu Belotti je lijepo pogodio za 0:3. Nakon trećeg pogotka Azzurra uslijedio je mirniji period utakmice i dugo nije bilo nikakvih većih prilika. U 76. minuti Džeko je šutirao preko gola. Na drugoj strani u 81. minuti Belotti je iz slobodnog udarca poslao loptu preko gola. Do kraja je viđen još loš pokušaj Hodžića i završeno je 0:3.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine već se ranije oprostila od plasmana na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije, a večeras su nakon pobjede Finske protiv Lihtenštajna izgubili i teoretske šanse prije susreta sa Azzurrima.

#Sport