Članak

Popločano oko 70 posto trga iznad podzemne garaže u ulici Avdage Šahinagića

Izvode se završni radovi pred početak asfaltiranja okolne saobraćajnice, a plan je da ti radovi počnu u petak ili subotu, u skladu sa vremenskim prilikama.

SARAJEVO, (Patria) - Popločavanje multifunkcionalnog trga prekoputa Vijećnice, u ulici Avdage Šahinagića, iznad podzemne garaže koju gradi Općina Stari Grad odvija se prema utvrđenoj dinamici. Popločano je oko 70 odsto površine trga, potvrđeno je općinskom Timu za implementaciju kapitalnih projekata tokom današnjeg obilaska gradilišta, a danas je izvršeno i testiranje fugiranja ploča na platou za koje je zadužena firma SIKA. Također, završeno je popločavanje trotoara uz rijeku Miljacku koji je u odnosu na raniji, proširen.

Uporedo, izvode se završni radovi pred početak asfaltiranja okolne saobraćajnice, a plan je da ti radovi počnu u petak ili subotu, u skladu sa vremenskim prilikama.

"Postavljanje nosivog, habajućeg asfalta je planirano za petak ili subotu. Što se tiče unutrašnjih radova oni se privode kraju. Instalacijski radovi i moleraj su u toku. Do kraja mjeseca, 95 odsto radova će sigurno biti završeno“, potvrdio je izvođač radova, firma Džekos d.o.o.

Multifunkcionalni trg iznad podzemne garaže bit će najveći trg u Kantonu Sarajevo koji će imati višestruku namjenu i prostirat će se na 2.500 metara kvadratnih, dok će sama podzemna garaža imati dvije etaže i 155 parking mjesta.

Izgradnja podzemne garaže u ulici Avdage Šahinagića jedan je od kapitalnih projekata Općine Stari Grad u ovoj godini čija je vrijednost skoro sedam miliona konvertibilnih maraka. Projekat se finansira kreditnim sredstvima Saudijskog fonda za razvoj.

#BiH #Sarajevo #OpćinaStariGrad #PodzemnaGaraža #Vijećnica