Članak

Muškarac nasilno upao u kuću pa ranjen u glavu

Muškarac koji je ranjen nasilno je ušao u kuću i napao nevječanu suprugu i njenog oca. Tokom incidenta otac je pucao u muškarca i pogodio ga u glavu.

SARAJEVO, (Patria) - Jedna osoba ranjena je jutros u pucnjavi koja se dogodila u porodičnoj kući u sarajevskoj općini Novi Grad. 

Vatrenim oružjem povrede je zadobilo lice A.T. rođen 1988. godine, te mu je ukazana ljekarska pomoć od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, nakon čega je hospitalizovan na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede.

"Upotrebi vatrenog oružja od strane lica I. B. prema prvim informacijama prethodio je nasilan ulazak u porodičnu kuću njegovo vlasništvo od navedenog lica A. T. koji je fizički napao svoju nevjenčanu suprugu A. B., kćerku od I. B. koji su tom prilikom zadobili tjelesne povrede, i to A.B. tešku tjelesnu povredu,  a I.B. lakše tjelesne povrede. U toku su uviđajne radnje, te prikupljanje i provjera svih saznanja i informacija s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja izvršenih krivičnih djela. Lica A.T. i I. B. su pod nadzorom policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. O svemu je obaviješten dežurni kantonalni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo", saopćeno je iz MUP KS. 

#CrnaHronika #NoviGradSarajevo #MUPKS #Pucnjava