Članak

Ahmetović produžio ugovor s FK Sarajevo

Mersudin Ahmetović je u FK Sarajevo stigao u julu 2016. iz FK Sloboda Tuzla.

SARAJEVO, (Patria) - Napadač Fudbalskog kluba Sarajevo, Mersudin Ahmetović (34), nosit će bordo dres i naredne sezone.

Ahmetović je jučer zvanično produžio ugovor sa prvakom BiH do 2021. godine.

"Nedavno sam postigao svoj 50. pogodak u bordo dresu i jako sam ponosan na dosadašnje uspjehe sa Sarajevom. Ovacije koje sam dobio na utakmici protiv Širokog Brijega su nešto o čemu svaki igrač sanja. Ostajem ovdje i naredne sezone, te garantujem navijačima da ću nastaviti davati sve od sebe na terenu", kazao je jedan od najboljih napadača Premijer lige BiH posljednjih godina.

Sportski direktor Bordo kluba Emir Hadžić kazao je prilikom potpisivanja novog ugovora da je Ahmetović igrač koji dokazuje da godine nisu presudni faktor, te da je kvalitet upotpunjen kontinuiranim radom i trudom dovoljan za ostvarivanje dobrih rezultata.

"Jako smo sretni što ćemo i u narednom periodu u svlačionici imati igrača poput Mersudina, koji pored igračkih kvaliteta ima karakter na koji se svi mladi igrači mogu ugledati”, dodao je Hadžić.

Mersudin Ahmetović je u FK Sarajevo stigao u julu 2016. iz FK Sloboda Tuzla. Na 122 zvanične utakmice postigao je 50 golova i 17. je igrač u klupskoj historiji koji je stigao do te brojke, čime je sebi osigurao mjesto u izabranom društvu najvećih klupskih legendi poput Asima Ferhatovića, Safeta Sušića, braće Musemić, Predraga Pašića i drugih.

Protekli ugovor važio mu je do juna 2020. godine.

#Sport #FKSarajevo #MersudinAhmetović #EmirHadžić