Članak

Zmajevi nastavili pripreme za Italiju i Lihtenštajn

Napadač Armin Hodžić ističe da motiv neće izostati zbog lošeg stanja na tabeli.

SARAJEVO, (Patria) - Reprezentativci Bosne i Hercegovine včeras su u Trening centru Fudbaskog saveza BiH u Zenici odradili drugi trening u okviru priprema za utakmice sa Italijom i Lihtenštajnom.

U kamp je danas stigao i Marko Mihojević, dok se sutra očekuje dolazak Samira Memiševića.

Došlo je do promjene u rasporedu priprema. Sutrašnje medijske aktivnosti u Trening kampu počinju u 16:30 sati, a ne u 17:15 kako je ranije bilo najavljeno, dok je trening Zmajeva na rasporedu od 17:00 sati, saopćio je Fudbaski savez BiH.

Uoči večerašnjeg treninga medijima se obratio Gordan Ciprić, trener u stručnom štabu Roberta Prosinečkog.

Ciprić očekuje dobru igru bh. tima u petak protiv Italije.

"Mihojević je stigao na pripreme, a Memišević će nam se priključiti sutra. Sarić je pod upitnikom, ali uključićemo ga u trenažni proces pa ćemo da vidimo da li će moći da nastupi u utakmicama koje su pred nama. Očekuje nas meč. Nadam se da ćemo pružiti igru koja će nas zadovoljiti i da ćemo osvojiti tri boda. Motiv protiv Italije će sigurno biti na visokoj razini", poručio je Ciprić.

Napadač Armin Hodžić ističe da motiv neće izostati zbog lošeg stanja na tabeli.

"Svi smo profesionalci i moramo odigrati dobru utakmicu. Ne trebamo da gledamo u prošlost, već u ono što je ispred nas i da igramo najbolje što možemo. Igramo protiv veoma jake reprezentacije, ali u Italiji smo pokazali da možemo da se nosimo sa njima. Vjerujem da možemo pobijediti u petak. Atmosfera je dobra i svi smo spremni da pokušamo napraviti dobar rezultat", poručio je Hodžić.

Luka Menalo je odgovorio na pitanje da li očekuje minutažu protiv Italije: "Rano je i nezahvalno komentirati planove pred meč sa Italijom, jer još nismo trenirali kompletni. Na selektoru je da odluči ko će igrati. Ja sam tu i spreman sam da pomognem ako zatreba. Nisam trenirao prošli tjedan zbog povrede zgloba, ali mislim da ne bih trebao više da imam problema s tim i da ću moći da igram. Naravno da smo razočarani zbog stanja na tabeli, ali mi ćemo u posljednje dvije utakmice pružiti maksimum".

#Sport #ReprezentacijaBih #Zenica #Kvalifikacije