Članak

Prosinečki: Motiv neće izostati

Selektor Robert Prosinečki se uoči današnjeg treninga obratio predstavnicima medija.

ZENICA, (Patria) - „A“ reprezentativci Bosne i Hercegovine odradili su večeras u Trening centru NS/FS BiH u Zenici u sklopu priprema za kvalifikacione utakmice sa Italijom i Lihtenštajnom.

Igrači koji su jučer nastupali za svoje klubove trenirali su lakšim intenzitetom kako bi se oporavili. Sutra će se ekipi priključiti Marko Mihojević, a očekuje se i dolazak naknadno pozvanog Samira Memiševića.

Selektor Robert Prosinečki se uoči današnjeg treninga obratio predstavnicima medija.

„Motiv neće izostati kad se igra za reprezentaciju, naročito protiv ekipe kakva je Italija. Igrači igraju u svojim klubovima standardno i to sa punom minutažom i važno je da u pripremnom periodu napravimo dobru rekuperaciju. Vjerujem da ćemo spremiti ekipu i odigrati dobru utakmicu“, kazao je Prosinečki. 

Zbog povrede Amer Gojak neće nastupiti u susretima s Italijom i Lihtenštajnom.  

„Igrat će uglavnom oni igrači o kojim razmišljamo da nastupe u baražu i očekujem da protiv Italije ponove kvalitetnu igru kao u prvom meču u Torinu. Protiv Lihtenštajna imamo prostora da pružimo priliku i onim koji su imali manju minutažu, pa ćemo sigurno dosta kombinirati u ove dvije utakmice.“

Prvi put poziv u „A“ tim dobio je Haris Hajradinović.

„Ostvarenje sna za svakog igrača je da nastupi za nacionalnu selekciju, pa tako i meni. Očekuje nas zahtjevna utakmica sa Italijom. Selektor će odlučiti ko će igrati, a mi treba da budemo spremni da pružimo maksimum ako dobijemo minutažu. Većinu igrača poznajem i neću imati problema sa prilagođavanjem“, rekao je Hajradinović.

#Sport