Članak

Moja kosa tvoja kosa sa Amrom Džeko u SCC-u

Akciju je podržao i Grad Sarajevo te je konferenciji prisustvovala Dragana Solaković

(Patria) - Projekat „Moja kosa tvoja kosa“ jedan je od najhumanijih projekata u BiH i šire. Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ u sklopu ovog projekta izrađuje perike i daje ih na korištenje (potpuno besplatno) djeci koja su privremeno ili trajno pretrpjela gubitak kose. Veliku podršku ovom projektu pružaju dobrovoljni donatori kose koji dodatno ovaj projekat čine još humanijim i još većim.

Ambasadorica Udruženja Amra Džeko je svojim primjerom, odnosno donacijom kose potakla druge na donaciju kose te je na današnjoj preskonferenciji u Roditeljskoj kući pozvala građane na novu akciju darivanja kose , koja će se održati 17. 11. 2019. od 11 do 17 sati u SCC-u.

“Prije svega, želim reći da mi je veliko zadovoljstvo što mogu biti ambasadorica udruženja Srce za djecu oboljelu od raka i na ovaj način doprinijeti Udruženju i djeci. To je i moj lični uspjeh. Želim podstaknuti i druge ljude da učine isto, da pomognu ovim mališanima, jer vaše malo nekome je puno. Pored cjelodnevnog druženja i na platou ispred SCC-a će se dešavati humanitarna akcija, gdje će svi građani koji ne mogu donirati kosu moći kupiti Crveni balon u obliku srca u vrijednosti od 5 KM i na taj način podržati projekat Moja kosa tvoja kosa”, rekla je Amra Džeko.

Akciju je podržao i Grad Sarajevo te je konferenciji prisustvovala Dragana Solaković, pomoćnica gradnonačelnika Abdulaha Skake. 

“Želim sve pozvati da nam se u nedjelju pridruže na još jednoj humanoj akciji. Tradicionalno Grad Sarajevo podržava sve aktivnosti Udruženja Srce za djecu. Ono što predstavlja motivaciju za sve nas, ali i za djecu, jeste solidarnost naših građana. Ovo su jako lijepe i humane priče koje treba podržati”, rekla je Dragana Solaković.

Iz Roditeljske kuće poručili su da im je veliko zadovoljstvo, jer su uspjeli probuditi humanu stranu, odnosno svijest kod ljudi iz BiH, ali i iz cijelog svijeta.

“Kosa am stiže iz svih krajeva svijeta. Ovo je najvažniji projekat koji je jako puno doprinio našoj dječici, djevojčicama koje se suočavaju sa gubitkom kose. Nismo očekivali da će biti ovakvi rezultati, ali smo sretni jer vidimo osmijehe na licima djece, a i roditelja. Za njih ovaj projekat puno znači. Mi smo do sada izraditi 38 perika u našoj radionici, od toga smo skupili 3600 donirane kose. 80% donatora čine djevojčice starosti do 12 godina. U našoj vlasuljarskoj radionici rade mladi koji su preživjeli rak. Pozivamo sve naše građane koji imaju prirodnu netretiranu kosu da dođu i doniraju kosu te podrže projekat Moja kosa tvoja kosa”, rekao je Fikret Kubat, direktor Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka. 

#Lifemagazin