Članak

Pljačka na Dobrinji: Troje lišeno slobode, traga se za još jednim razbojnikom

Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licima, kao i potragu za licem Dervišem Trešnjićem. 

SARAJEVO, (Patria) – Sarajevska policija lišila je slobode tri osobe koje se dovode u vezu sa razbojništvom koje se 6. novembra dogodilo u naselju Dobrinja kada je opljačkana jedna ženska osoba.  

„Policijski službenici Odjeljenja za imovinske delikte - Sektora kriminalističke policije su dana 08.11.2019.godine u jutarnjim satima, pronašli i lišili slobode lica: A.B., rođen 1977. godine u Doboju, gdje je i nastanjen, boravi na području Kantona Sarajevo, E.H., rođen 1986. godine u Brčkom, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH, kao i lice M.P., rođena 1980. godine, nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 346. KZ F BiH (Pomoć učinitelju nakon izvršenog krivičnog djela)“, saopćeno je iz MUP KS. 

Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Izvršeno je više pretresa objekata na području Kantona Sarajevo s ciljem prikupljanja dokaza, te policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licima, kao i potragu za licem Dervišem Trešnjićem. 

#BiH #MUPKS #Pljačka #Razbojništvo