Članak

Predstavljanje turnira i buduće lige u malom fudbalu za učenice Starog Grada

Općina Stari Grad i SFK 2000 Sarajevo započinju jedinstven sportski projekat u čitavoj zemlji

(Patria) - Općina Stari Grad i SFK 2000 Sarajevo započinju jedinstven sportski projekat u čitavoj zemlji koji će učenice iz osnovnih škola Starog Grada uvesti u najpopularniji sport na svijetu, fudbal. 

U Velikoj sali Općine Stari Grad zvanično će se predstaviti buduća Fudbalska liga za djevojčice, koja treba startati na proljeće, te fudbalski turnir u kojem će učestvovati ženske ekipe svih osnovnih škola iz Starog Grada. Turnir će se odigrati u subotu, 16. novembra, u novoizgrađenoj sportskoj sali OŠ „Edhem Mulabdić“ na Bistriku.

Predstavljanju će prisustvovati ekipe svih šest osnovnih škola iz Starog Grada, Zavoda Mjedenica, a podijelit će se i dresovi svakoj ekipi. Prisutnim mladim fudbalerkama, profesorima, direktorima škola i roditeljima će se obratiti načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i predstavnici najuspješnijeg ženskog fudbalskog kluba u BiH SFK 2000 Sarajevo.

Također, planirano je i potpisivanje Ugovora o saradnji između Općine i SFK 2000 Sarajevo, te žrijeb takmičarskih parova. Podsjećamo, Općina Stari Grad i SFK 2000 Sarajevo su početkom oktobra pokrenuli
besplatne treninge fudbala za djevojčice u svim starogradskim osnovnim školama i Zavodu Mjedenica. Vrlo brzo se okupio veliki broj djevojčica, formirane su školske ekipe koje će se takmičiti na turniru za deset dana, a potom i premijernoj Fudbalskoj ligi za učenice iz Starog Grada na proljeće. Za dječake iz osnovnih škola Starog Grada Fudbalska liga se održava od školske godine 2014/2015. i važi za najpopularnije sportsko takmičenje među osnovcima.  

#Sport #OpćinaStariGrad #Ibrahim Hadžibajrić #SFK2000Sarajevo #ženskiNogomet