Objavljeno u kategoriji Lifemagazin na 06.11.2019 17:45:00

Skaka sa suprugom ugostio švedsku princezu Victoriju

Foto: Abdulah Skaka

SARAJEVO, (Patria) - Sarajevski gradonačelnik Abdulah Skaka zajedno sa suprugom bio je domaćin u sarajevskoj Vijećnici prijestolonasljednici Kraljevine Švedske, princezi Victoriji i njenom suprugu princu Danielu Westlingu, koji ovih dana borave u službenoj posjeti Sarajevu i Bosni i Hercegovini. Oni su prošetali danas Sarajevom i obišli znamenitosti. 

Skaka je kazao da ih je upoznao sa historijom i značajem ovog simbola grada Sarajeva, koji je nakon skoro dvije decenije obnove, ponovno zasjao u svom autentičnom raskošnom izdanju.

"Princeza Victorija se upisala u knjigu utisaka, a po završetku posjete Vijećnici, prošetali smo starim dijelom grada, pozdravljajući se sa građanima, koji su im izrazili srdačnu dobrodošlicu. Posjetili su i radnju majstora Kalajdžisalihovića, gdje je princeza Victorija odabrala poklon od domaćina.

Prinčevski par se nakratko zaustavio na mjestu, kao primjeru slikovitog spoja kultura Istoka i Zapada, te šetnju našim glavnim gradom završio, obišavši Staru pravoslavnu crkvu, Begovu džamiju, Sinagogu i Katedralu", kazao je Skaka. 


Tagovi

Sarajevo Abdulah Skaka Švedska

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android