Objavljeno u kategoriji Sport na 05.11.2019 12:44:00

Avdić: Nagrade i priznanja puno znače

Foto Nezavisne novine

Današnjom konstituirajućom sjednicom 19. izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji Nezavisnih novina i Radio televizije BiH u Sarajevu u zgradi Radio-televizije BiH kojem je predsjedavao proslavljeni bh. košarkaš Samir Avdić ozvaničen je rad ovogodišnjeg žirija u kojem se i ovaj put nalaze ugledni sportisti i sportski radnici, te predstavnici bh. medija.

Predsjednik Samir Avdić istakao je da mu je čast što se našao na čelu žirija najrelevantnijeg izbora u BiH, te poručio da će učiniti sve da odluke i ovaj put budu jednoglasne, te da budu izbarani najbolji kandidati.
“Za mene je posebna čast i privilegija što sam se našao na čelu izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji Nezavisnih novina i Radio-televizije BiH. Ovo je posebna stvar za bivše sportiste da se prisjetimo trenutaka kada su nas sportiste birali. Ovakve manifestacije su itekako potrebne i vrijedne i daju vjetar u leđa kako mlađim generacijama, tako i vrhunskim sportistima. Uvijek koristim priliku da kažem da su sportisti naši najbolji ambasadori”, istakao je predsjedavajući žirija. 

Kao i do sada nagrade će biti dodjeljene u 12 kategorija: najbolji sportista, najbolja sportiskinja, najbolja ekipa, najbolji trener, nagrada publike, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportiskinja, nagrada za fair – play, nagrada za razvoj sporta u BiH, životno dijelo, najbolji sportista u sportu za invalide i najbolja ekipa u sportu za invalide.

Svečana manifestacija 19. izbor najboljeg sportiste BiH biće održana 12. decembra u Kongresnoj dvorani hotela „Holiday“ u Sarajevu, uz direktan prenos na BHT 1.

Druga sjednica na kojoj će biti usvojene šire liste nominovanih u svim konkurencijama biće održana 12. novembra u Mostaru u hotel Bristol sa početkom u 12 časova. Treća sjednica je 18. novembra u Banjaluci u zgradi Nezavisnih novina, a posljednji sastanak stručnog tijela je na dan same manifestacije u hotelu „Holiday“, kada će biti donesene i konačne odluke. 


Tagovi

sportista godine Nezavisne novine Radio televizije BiH

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android