Članak

Vučić i Palmer razgovarali o političkoj situaciji u regionu

"Amerika želi za Srbiju evropski put i vidjet će da učini sve da im pomogne u tome", naveo je specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer.

BEOGRAD, (Patria) - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD i specijalnim predstavnikom za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom.

Vučić je nakon razgovora najavio da vjeruje da će za dva, najkasnije tri mjeseca biti stvoreni uslovi za nastavak dijaloga sa Prištinom, dok je Palmer naglasio da je Evropska unija napravila historijsku grešku na Balkanu kada je riječ o Sjevernoj Makedoniji i Albaniji i da se nada da će ona biti ispravljena do maja naredne godine kada se očekuje novi sastanak evropskih lidera u Briselu.

"Razgovori su bili otvoreni, iskreni i da budem pošten ja sam zadovoljan sadržajem", rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa Palmerom i dodao da su razmotrili sva sporna pitanja i razlike.

"Odlučni smo da pronalazimo rješenja da uspostavimo bolje bilateralne razgovore između SAD i Srbije, kao i da se što prije vratimo dijalogu sa Prištinom", kazao je Vučić. 

On je pozvao predsjednika SAD Donalda Trumpa da dođe u Srbiju što bi bio snažan impuls za što bolje odnose. Ekonomska saradnja je sve bolja, tako sve veći broj američkih kompanija investiraju u Srbiju.

"Opšte je poznato da su naši stavovi različiti. Srbija ima drugačije stanovište, a gospodin Palmer je bio spreman da sasluša. O svim pitanjim a koja umiju da zabole otvoreno sam govorio sa njim, ali ne volim da o tome da govorim javno zbog pristojnosti", naveo je Vučić i dodao je da je Palmer rekao šta se Americi ne dopada u srpskom pristupu pitanju Kosova.

Palmer je kazao da je sa Vučićem razgovarao o političkoj situaciji.

"Amerika želi za Srbiju evropski put i vidjet će da učini sve da im pomogne u tome", naveo je specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer.

"Srpska lista je dobila veliku većinu i o tome sam razgovarao sa Kurtijem o tome", rekao je Palmer.

 

#Region #Beograd #AleksandarVučić #MatthewPalmer