Članak

ZOI '84 o sabotaži pred sezonu: Ukradeni sigurnosna sajla i kabl na Bjelašnici i Igmanu

Ističu da će i dalje sve uočene nepravilnosti biti prijavljivane Tužilaštvu.

SARAJEVO; (Patria) - Iz KJP ZOI '84 danas su reagirali saopćenjem za javnost u kojem ističu da su se pred pripreme sezone na Bjelašnici počele dešavati sabotaže koje osim što nanose finansijsku štetu preduzeću ZOI ’84 prijete zaustavljanju priprema za sezonu, ali i sigurnosti građana.

"U posljednjih nekoliko dana je ukradena sigurnosna sajla na dvosjedu. Radi se o 650 m sajle koja se nalazi na stubovima visine od 10 do 25 metara što govori o tome na šta se sve spremno da se zaustave aktivnosti na uvođenju reda, sanaciji i unaprjeđenju stanja u ovom kantonalnom preduzeću. Nedavno je tokom noći ukraden i sigurnosni kabl na liftu na popularnoj stazi Kolijevka", navodi se u saopćenju. 

Pored ovih slučajeva koji su prijavljeni policiji i za koje će biti podnesene krivične prijave, zabilježen je još niz manjih pokušaja zaustavljanja i ometanja tekućih aktivnosti.

"Šteta se procjenjuje na skoro 50.000 KM, ali je mnogo opasnije da ovakvi incidenti mogu dovesti do narušavanja sigurnosti posjetilaca. Nova uprava ZOI ’84 će, pored svega što će poduzeti policija i tužilastvo, samostalno poduzeti odlučne korake u zaštiti svoje imovine i sigurnosti posjetilaca i svim sredstvima koje zakon dozvoljava zaustaviti pokušaje sabotaža i zaustavljanja uvođenja reda na olimpijskim planinama i preduzeću u cjelini", navode iz ovog preduzeća. 

Ističu da će i dalje sve uočene nepravilnosti biti prijavljivane Tužilaštvu jer je transparentnost, zaustavljanje nelegalnih radnji i domaćinsko upravljanje novcem građana, uz obogaćivanje sadržaja i ponude na planinama, princip djelovanja nove uprave od kojeg se neće odustati ni po koju cijenu.

#BiH #Bjelašnica #Igman #Sezona #ZOI'84