Članak

Rođendan N1 - pet godina s bh. građanima i šire

Dogovor, snimanje, priprema, i na koncu, analiza i provjera svake informacije koja se emituje u programu.

(Patria) - N1 slavi pet godina postojanja. U pet uspješnih godina u našem programu obrađivane su sve bitne teme za bh društvo. U svakom trenutku, kroz živi program razgovarali smo sa relevantnim sagovornicima. Uživo smo bili na mjestu događaja i za vas objektivno izvještavali. Bez kompromisa koračamo ispred drugih, trudimo se biti bolji i drugačiji.

Dogovor, snimanje, priprema, i na koncu, analiza i provjera svake informacije koja se emituje u programu.

"U zemlji u kojoj jedna izjava može do blokade do sukoba. Izuzetno je važno imati utemeljenu, objektivnu, provjerenu informaciju. To je najveći izazov kada radite na news televiziji, ali mi to uspjevamo, i zato jesmo vodeća news televizija u BiH", kazala je Tina Jelin-Dizdar, reporterka.

Poseban je to izazov za N1 web tim.

"Najvažnije je da informaciju koja je tačna i provjerena objavimo prvi", istakao je Jasmin Mušanović, urednik web medija.

Novi dan, vijesti, Newsroom, Dan uživo, Dnevnik, Pressing. Do 12 sati živog programa svakodnevno je ono po čemu gledaoci prepoznaju N1.

"Ono što je meni rečeno kada sam došao na N1 TV prije nešto više od pet godina rekli su mi budi spreman, ovo nije trka na sto metara ovo je maraton", kazao je Zvonko Komšić, priducent i prezenter.

"Nositi tako veliku odgovornost na plećima i biti odgovoran da BiH cijela ili naši gledaoci budu sigurni da imaju informaciju onakva kakva jeste, bez bilo kakvih iskrivljenih ili dodatih stvari", kazala je Emina Pazalja, prezenterka.

"Na kraju dana kada se završi, kada se završi recimo Dnevnik, i sve dobro ispadne, onda je to zadovoljstvo, da sve ono što ste zacrtali tog dana to ste i uradili", istakao je Slaviša Starčević, producent.

A sve mora biti uredu da bi snimateljske i reporterske ekipe u svakom trenutku mogle poći na teren.

"Mala armija ljudi, od snimatelja, montažera, šminkera, grafičara, nadam se da nekoga nisam zaboravila, predano radi svoj posao, odgovaraju na sve te zahtjeve što su naši gledaoci sigurno prepoznali i svaki dan ostaju uz N1", kazala je Džejna Habibović, šefica produkcije N1.

"Ja bih rekao da je u našem poslu brzina presudna jer ako se desi da propustimo nešto, više ga nikada nećemo moći snimiti", kazao je Nedim Agović, snimatelj.

Tri IT centra, Banjaluka, Mostar i Tuzla dio su velike N1 porodice.

"Od Doboja do Grahova, od Bijeljine do Bihaća mala Banjalučka N1 ekipa stiže svuda", kazala je Anđelka Marković, reporterka.

Njena kolegica Snežana Mitrović dodaje: "Svuda i sve, a uživo je postalo rutina za svaku situaciju".

"Na svim dnevnim, aktuelnim događajima smo bili prvi, i uvijek smo bili na mjestu događaja. Međutim nije nam samo to bilo važno, u ovih pet godina naučili smo našu publiku da su naši reporteri na mjestima gdje nisu druge televizijske ekipe, druge medijske ekipe", istakla je Tatjana Sekulić-Preljević, izvršna producentica multimedije.

U godinama iza nas N1 je bio demokratska arena u kojoj su se mogla čuti različita i sukobljena mišljenja. Bez kompromisa, plan je nastavtiti izvještavati bh. javnost. 

#Lifemagazin