Članak

Uhapšen 40-godišnjak u Sarajevu: Pronađeni droga, oružje i municija

Nakon završene kriminalističke obrade, M.Č. će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu.

SARAJEVO, (Patria) - Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga - Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP KS u utorak u 21,30 sati, provodeći akciju kodnog naziva “ČOMA” lišili su slobode lice M.Č., rođen 1979. godine u Sarajevu. Sumnjiči se da je počinio krivična djela iz člana 238. stav 1. KZ F BiH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga) i člana 74. ZONDINOIM-a Kantona Sarajevo.

"Izvršenim pretresom navedenog lica, kao i pretresom kuće i pratećih prostorija, koje isti koristi na području općine Stari Grad Sarajevo, pronađeno je i oduzeto oko 1.300 grama suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu spid, 34 tablete koje asociraju na opojnu drogu ecstazy, pištolj kalibra 6,35 mm sa okvirom, 104 metka različitog kalibra i digitalna vaga", saopćeno je iz MUP KS. 

Oobaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon završene kriminalističke obrade, M.Č. će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu.

#CrnaHronika #Sarajevo #Droga #MUPKS