Članak

Radovi na Kovačima odvijaju se ubrzanom dinamikom

Iako je rok za završetak 60 kalendarskih dana, radovi se izvode i vikendom kako bi se projekat okončao što prije.

SARAJEVO, (Patria) - Ubrzanim tempom odvijaju se radovi na sanaciji platoa Kovači, površine oko 2.000 metara kvadratnih. Radi se uklanjanje stare granitne kocke, priprema podloge, a potom postavljanje tj. preslaganje postojeće granitne kocke. Radovi se izvode s desne strane platoa, iz pravca Islamskog centra.

„Skoro smo završili desnu stranu platoa i cilj nam je što prije stići do šadrvana, kod Mezarja Kovači. S obzirom da se radovi odvijaju dosta brzo očekujemo uskoro prelazak i na drugu stranu - kod pekare 'Mahir'“, pojašnjavaju iz nadležne Službe za investicije i komunalne poslove Općine Stari Grad. I na drugoj strani prvo će se ukloniti stara kocka, koja će biti temeljito očišćena od ostataka maltera, pripremiti podloga, pa tek onda početi novo slaganje kocke.

Kako bi se radovi završili prije zime, radi se ubrzanom dinamikom i u prosjeku se izvrši preslaganje oko 100 m2 kocke.

Ovaj projekat trebao je biti završen prije nekoliko mjeseci, ali zbog loše izvedenih radova od strane prethodno izabranog izvođača radova, Općina Stari Grad je jednostrano raskinula ugovor sa istim. Provedena je ponovo procedura, te je zaključen ugovor s firmom Klico trans gradnja iz Sarajeva. Iako je rok za završetak 60 kalendarskih dana, radovi se izvode i vikendom kako bi se projekat okončao što prije.

#Biznis #OpćinaStariGrad #Kovači #Radovi